Η δικηγόρος

Το γραφείο

Το Δικηγορικό γραφείο Μαρίνας Καλιαμούρη ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1995. Από τότε μέχρι σήμερα έχει αναλάβει επιτυχώς την εκπροσώπηση των εντολέων του  στα Δικαστήρια όλων των Βαθμίδων,  στους κλάδους δικαίου που αναλυτικά περιγράφονται, ενώ εξωδικαστικά, ειδικά στην δεκαετία της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, έχει επιλύσει επιτυχώς διάφορες υποθέσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Είναι   Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω,  απόφοιτη Α.Π.Θ.

Προσωπικά στοιχεία

Φοίτησε στο Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Ιωαννίνων. Παντρεμένη με τον Ελευθέριο Τσακανίκα, Πολιτικό Μηχανικό Ε.Μ.Π. Εχει έναν γιο τον Αντώνη, φοιτητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διδακτική, επαγγελματική δραστηριότητα:

Ενδεικτικά: Μετάβαση στο Λουξεμβούργο, στα πλαίσια ενασχόλησης με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, για την παρακολούθηση και εκμάθηση της λειτουργίας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Στην πρωτοβάθμια επιτροπή  ενστάσεων κατά των εγγραφών των στοιχείων της κτηματογράφησης της Α΄ Ανάρτησης του Δήμου Ιωαννιτών,  όπως επιλέχθηκε από τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος ( Κτηματολόγιο Α.Ε.), εκδίκασε πλήθος ενστάσεων  σε διαφορές Εμπραγμάτου Δικαίου που προέκυψαν στα ακίνητα που βρίσκονται στα Διοικητικά Όρια του Δήμου Ιωαννιτών.

Κοινωνική δραστηριότητα

Έχει εκλεγεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, αρχικά ως σύμβουλος και στην συνέχεια ως Ταμίας   με την παράταξη : Ανεξάρτητη κίνηση Δικηγόρων .

Υπήρξε  υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παραταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και στην συνέχεια

μέλος της επιτροπής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Έχει συνεργαστεί ως Νομική Σύμβουλος με την ΕΛΕΠΑΠ και με το Κέντρο Ερευνας και  θυμάτων κακοποίησης ενδοοικογενειακής βίας και κοινωνικού αποκλεισμού.  Συμμετείχε δωρεάν σε δράσεις εθελοντισμού

Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ανεξάρτητης, υπερκομματικής παράταξης Σπύρου Ριζόπουλου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Υπόσχεσή μας, να είμαστε πάντα δίπλα σας!

Θέλουμε να αισθάνεστε ασφάλεια και σιγουριά.